Eveniment

Un absolvent de matematica preia 18.000 de angajati Dacia

07.12.2009, 23:08 98

Radu Mavrodin, 41 de ani, un executiv care a lucrat timp desapte ani in cadrul grupului Lafarge si patru ani la GroupeMichelin, este de la inceputul lunii responsabil de cei 18.000 deangajati ai Dacia Group Renault Romania, fiind noul director deresurse umane al companiei.

Dacia nu a mai avut director de resurse umane de un an incoace,de cand Adrian Lupulescu, momentan director de HR al FreescaleSemiconductors pe Europa de Est, a parasit aceasta functie.Interimatul a fost asigurat in toata aceasta perioada de GabrielSicoe, directorul executiv de afaceri publice al grupuluiDacia.

Misiunea lui Mavrodin la conducerea departamentului de HR algrupului este poate una dintre cele mai grele, avand in vederefaptul ca sindicatul Automobile Dacia este unul dintre cele maiputernice de pe piata. De altfel, Constantin Stroe,vicepresedintele Dacia, spunea recent ca un sindicat de putereacelui de la Dacia, alaturi de care a traversat cinci greve in carei s-a cerut chiar si demisia, nu se mai gaseste pe piata. Companiiprecum Dacia, Petrom sau ArcelorMittal Galati sunt printre putiniiangajatori privati cu peste10.000 de angajati.

Anterior, Mavrodin a lucrat la producatorul de ciment Lafarge,si in Bucuresti, si in Paris, unde nu a avut functii indepartamentul de HR. La producatorul francez de anvelope autoMichelin, Mavrodin a fost responsabil de cateva proiecte derulatede companie in Romania si in Franta, in orasul Clermond- Ferrand.Timp de doi ani, a fost director de resurse umane pe Romania siBalcani in cadrul grupului Michelin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO