IMM

Doar 81.000 de SRL-uri au fost înfiinţate în perioada ianuarie – octombrie, cel mai mic nivel din ultimii cinci ani

Doar 81.000 de SRL-uri au fost înfiinţate în perioada...

Autor: Miruna Diaconu

07.12.2023, 00:07 491

Numărul de companii tip SRL înfiinţate în perioada ianuarie-oc­tombrie a fost de peste 81.000, cel mai mic nivel din ultimii cinci ani, potrivit unei analize făcută de ZF pe baza datelor Registrului Comer­ţului.

Modificările fiscale îi sperie pe micii antreprenori, care reacţionează imediat la astfel de schimbări în piaţă.

„Dacă anul trecut, odată cu începerea războiului, când toată lumea s-a speriat, lumea nu şi-a mai asumat riscuri şi a fost un minim al companiilor înfiinţate, acum orice discuţie despre creşterea taxelor este în legătură directă cu mediul antreprenorial, oamenii nu mai vor să rişte“, spune Cristian Bărcan, CEO al Regnet, platformă specia­lizată în înfiinţarea de companii.

Pe de altă parte, numărul de PFA-uri a atins cel mai înalt nivel în termeni de companii înfiinţate din ultimii ani, cu 33.700 de entităţi noi în perioada ianuarie – octombrie a acestui an.

Numărul total de entităţi înfiinţate în perioada ianuarie-oc­tombrie a fost la cel mai mic nivel din ultimii trei ani, cu doar 124.000 de firme deschise în această perioadă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO