Info

Tratamentul cu antibiotice: recomandări şi efecte negative

Tratamentul cu antibiotice: recomandări şi efecte negative

Autor: CSID.ro

08.10.2014, 14:55 590

Antibioticul, un cuvânt pe care îl auzim tot mai des. Controversa este: aliat sau duşman? Pentru a afla răspunsul la această întrebare trebuie să ţinem cont de câteva aspecte importante subliniate de specialiştii farmaciilor BELLADONNA.

Prescrierea antibioticului este specifică pentru fiecare pacient în parte, trebuie ţinut cont de tipul de infecţie, sensibilitatea germenului la medicament, distribuţia acestuia în organism, efectele adverse, toxicitatea şi gravitatea infecţiei.

De ce avem nevoie de antibiotice?

Infecţiile pot fi produse de bacterii, fungi, virusuri. Antiobioticele le tratează doar pe cele produse de bacterii. Bolile precum gripa, răceala, bronşita sunt cauzate de virusuri, situaţii în care antiobioticul este inutil, poate chiar dăunător. De asemenea, febra mare asociaă  unor afecţiuni nu indică neapărat o infecţie bacteriană.
Antibioticul nu previne infecţiile, însă poate fi prescris de către medic cu acest scop înainte sau după o intervenţie chirurgicală.

Citiţi mai multe pe CSID.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO