Unde mergem în vacanţă? Ţările în care merită să cheltuim şi ultimii bani

24 aug 2013 Autor: Cătălina Butan

Ce trebuie să ia în considerare turiştii în alegerea unei destinaţii de vacanţă? Sunt ţări unde merită să cheltuim chiar şi ultimii bani? Un ghid turistic anual ne ajută să ne hotârăm mai uşor, luând o decizie înţeleaptă, scrie BBC Travel.

O organizaţie non-profit din San Francisco, Ethical Traveler publică anual, încă din 2006 ghidul turistic “World’s Best Ethical Destinations” în care sunt prezentate ţări în curs de dezvoltare însă cu potenţial turistic.

 “În loc să pedepsim ţările pentru lucrurile rele pe care le fac, încercăm să le recompensăm pe cele care fac eforturi pentru dezvoltarea lor”, a spus Jeff Greenwald, director executiv al Ehtical Traveler.

Iar turiştii pot de asemenea să “recompenseze” aceste ţări, alegându-le drept destinaţii pentru vacanţele lor, investind timp şi bani în aceste locuri.

Care sunt însă ţările câştigătoare? Cele 10 ţări incluse în clasamentul „World’s Best Ethical Destinations” sunt Barbados, Capul Verde, Costa Rica, Ghana, Lituania, Letonia, Mauritius, Palau, Samoa şi Uruguay. Aceste zece ţări au obţinut cele mai mari punctaje pentru trei segmente principale: bunăstare socială, protejarea mediului înconjurător şi drepturile umane.

Greenwald a explicat că ţările trebuie să aibă o infrastructură de turism dezvoltată pentru a fi pe listă, însă organizaţia promovează şi unele ţări mai puţin dezvoltate care pot deveni astfel un model pentru alte state din lume. Letonia a obţinut punctaje ridicate pentru eforturile pe care le face pentru protejarea mediului înconjurător iar parcurile şi rezervaţiile naturale, printre care şi Gauja National Park, fac din această ţară destinaţia ideală pentru pasionaţii de canou, ciclism sau pentru căţărătorii pe munte.

Turiştii sunt îndemnaţi în ghidul “World’s Best Ethical Destinatios” să viziteze astfel aceste ţări şi să-şi cheltuie banii în hotelurile şi restaurantele antreprenorilor locali, astfel încât banii lor să rămână în ţara respectivă şi să contribuie la dezvoltarea economică şi turistică a zonei.

 

 
Cuvinte cheie:
turism
, bani
, destinatii de vacanta

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide