Media & Advertising

Recomandare Festivalul Enescu: Austrian Baroque Company

 Recomandare Festivalul Enescu: Austrian Baroque Company

Autor: Timeout

02.09.2011, 15:07 252

În cea de-a doua zi a Festivalului Internaţional George Enescu vor concerta Residentie Orkest / Filarmonica din Haga, Akiko Ebi, Orchestra de Cameră "Philarmonia" şi Autrian Baroque Company.

Programul zilei începe de la orele 17:00 cu recitalul susţinut de Akiko Ebi la Ateneul Român. Pianista japoneză s-a lansat în viaţa muzicală internaţională după ce a câştigat Marele Premiu al Concursului Internaţional Marguerite Long din Paris, unde, de altfel, a primit patru premii speciale oferite de Arthur Rubinstein. În 1980 a câştigat premiul 5 la Concursul Internaţional Chopin din Varşovia, unde Martha Argerich, membră în juriu, a observat valorea artistică a pianistei şi i-a devenit mentor.

Programul lui Akiko Ebi de la Festivalul Enescu cuprinde J.S. Bach - Fantezia cromatică şi Fuga în re minor BWV 903, Fr. Liszt - Fragmente din "Harmonie poetique et religieuses" S173 (R 14), Cl. Debussy - Suita "Pour le piano" L. 95 (1901), Kôji Toyoda - "Pensée" pentru pian, G. Enescu - Suita nr. 2 în Re Major pentru pian op. 10.

Ziua continuă cu concertul Orchestrei de Cameră "Philarmonia". Concertul face parte din seria "Muzica sec XXI/ Enescu şi contemporanii săi" şi se desfăşoară, de la orele 18:00, în Sala "Mihail Jora" a Socieţăţii Române de Radiodifuziune. Dirijorul Orhestrei este Nicolae Iliescu, iar solistul Colin Carr - violoncel.

De la orele 19:30, Residentie Orkest / Filarmonica din Haga urcă pe scena Sălii Mari a Palatului. Orchestra care a cântat în deschiderea festivalului este dirijată de Christian Badea. Programul cuprinde şi o primă audiţie absolută, Dan Dediu (laureat al Concursului Internaţional "George Enescu" - ediţia 1991) - Atlantis

Ultimul concert al celei de-a doua zi a Festivalului George Enescu face parte din seria "Concertele de la Miezul Nopţii", cei de la Austrian Baroque Company cântă de la 22:30 la Ateneul Român.

Austrian Baroque Company (ABC) interpretează muzică europeană din secolele XVI - XVIII de toate genurile, de la trio până la orchestră de cameră. Repertoriul concertistic reflectă o perioadă din istoria muzicii care demonstrează cele mai variate aspecte ale muzicii - de la recitaluri tainice de fluier la concerte baroce pentru fluier (Vivaldi), numeroase proiecte artistice tematice au fost prezentate publicului şi înregistrate pe CD.

Programul Festivalului pe timeoutbucuresti.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO