Politică

Angela Merkel admite erori în materie de imigraţie ce au generat înfrângerea electorală. "Îmi asum responsabilitatea, în calitatea de lider al partidului şi de cancelar"

Angela Merkel admite erori în materie de imigraţie ce...

Autor: Mediafax

19.09.2016, 17:42 113

"Îmi asum responsabilitatea, în calitatea de lider al CDU şi de cancelar", a declarat Angela Merkel.

Merkel a exprimat regret pentru situaţia care a condus la venirea a peste 1,2 milioane de imigranţi extracomunitari în Germania în cursul anului 2015.

Cancelarul a precizat că s-a bazat prea mult pe procedurile europene în materie de azil, dar "problema a devenit a poporului german".

"Dacă aş putea, aş da timpul înapoi mulţi ani, pentru a ne pregăti mai bine în scopul gestionării problemei imigranţilor", a subliniat Merkel, conform publicaţiei Die Zeit.

Partidul Social-Democrat a câştigat alegerile desfăşurate în landul Berlin, cu 21,6%, în timp ce formaţiunea Angelei Merkel, CDU, s-a clasat pe locul doi, cu 17,6%. Partidul naţionalist Alternativă pentru Germania (AfD) s-a clasat pe locul cinci, după Die Linke şi Verzi.

Este a doua oară în mai puţin de o lună când CDU suferă o înfrângere electorală. Criza imigranţilor a permis ascensiunea formaţiunii naţionaliste Alternativă pentru Germania (AfD, extremă-dreapta).

"Aceste înfrângeri trebuie să fie un semnal de trezire", a reacţionat Markus Soeder, ministrul Finanţelor din landul Bavaria şi membru al Uniunii Creştin-Sociale (CDU), filiala bavareză a CDU.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO