Politică

Băsescu cedează în faţa tăvălugului de nemulţumiri legate de noua lege a sănătăţii. "Cer premierului retragerea proiectului"

Băsescu cere retragerea proiectului Legii sănătăţii

Autor: Radu Racu, Gabriel Pecheeanu

13.01.2012, 17:19 2827

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Cotroceni, că cere public premierului retragerea proiectului Legii sănătăţii, el menţionând că face acest lucru văzând că o mare parte din public şi majoritatea celor din sistemul de sănătate nu vor schimbarea acestuia. Vedeţi aici proiectul noii legi a sănătăţii.

Băsescu a spus că vrea să facă o observaţie vizavi de faptul că "nimeni din sistem nu vrea schimbarea acestuia".


Preşedintele a menţionat că foarte puţini vor schimbarea, cum ar fi medicii tineri sau cei aflaţi la mijloc de carieră.


"Spitalele nu vor schimbarea, medicii de familie nu vor schimbarea, sistemul de urgenţă nu vrea schimbarea sistemului medical", a spus Băsescu.


El a mai spus că înţelege "prin toate semnalele că şi o mare parte din public nu vrea schimbarea sistemului de sănătate".

Citiţiaicidiscursul integral al preşedintelui Traian Băsescu de la Cotroceni pe tema sistemului de sănătate.


"În aceste condiţii vă pot spune că cer public primului ministru retragerea proiectului care viza reforma în sănătate. Am discutat, de altfel, cu primul ministru intenţia de a face acest lucru, şi o fac eu pentru că aici a fost Comisia Prezidenţială, aici s-a făcut propunerea de proiect de lege, aici au fost oamenii specialişti care s-au dedicat încercării de a pune un diagnostic", a spus Băsescu.

Băsescu a arătat vineri că, deşi proiectul noii legi a sănătăţii se află şi pe site-ul Ministerului Sănătăţii şi pe cel al Preşedinţiei, "continuă aceeaşi" minciună legată de privatizarea, desfiinţarea sau afectarea SMURD.

Iată principalele declaraţii ale preşedintelui Băsescu de vineri seara:

- Cea mai mare minciună promovată este legată de SMURD. Se continuă manipularea;

- O altă minciună este privatizarea spitalelor. Nu se vor privatiza for fi transformate;

- Dacă privim de la an la an creşterea contribuţiei de la buget pentru sănătate trebuie să ne îngrijorăm. La fondul de pensii nu avem ce să facem. Trebuie să acoperim deficitul de 3,75 miliarde de euro în fiecare an, dar aici avem ce face;

- Toată lumea, de la pacienţi la adminsitraţie e nemulţumită de sistemul medical dar nimeni nu vrea schimbarea;

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO