Politică

Băsescu: Guvernul Ponta face aceleaşi greşeli ca şi Guvernul Boc, peste tot numai politruci

Băsescu: Guvernul Ponta face aceleaşi greşeli ca şi Guvernul Boc, peste tot numai politruci

Autor: Departamentul Politic

16.11.2012, 18:12 801

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că "şi Guvernul Ponta face aceleaşi greşeli ca şi Guvernul Boc", spunând că peste tot la conducerea companiilor de stat sunt "numai politruci" şi dând ca exemplu Portul Constanţa, Transgaz şi Conpet.

"Avem un angajament cu FMI pe care actualul guvern l-a găsit în vigoare, un angajament pe care nu l-a respectat nici Guvernul Boc, nici Guvernul Ungureanu şi pe care nu îl respectă nici Guvernul Ponta. Acest angajament se referă la managementul privat. Am constatat că şi Guvernul Ponta face aceleaşi greşeli ca şi Guvernul Boc. Numai politruci peste tot", a spus Traian Băsescu.

El a exemplificat cu managementul de la Portul Constanţa, Conpet, Romgaz, Transgaz.

"Peste tot numai numiri politice. Pe bună dreptate Fondul spune că nici măcar aceste elemente esenţiale nu le respectăm, prin angajări de manageri profesionişti", a afirmat preşedintele.

El a spus că până când vor fi privatizate aceste companii au nevoie de un management profesionist şi că este esenţial managementul privat, care "să decăşeze companiile de clientela politică".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO