Politică

Băsescu: România nu consideră corect ca MCV să fie anexat la condiţiile de aderare la Schengen

 Băsescu: România nu consideră corect ca MCV să fie anexat la condiţiile de aderare la Schengen

Autor: Mediafax

20.07.2011, 15:15 323

Preşedintele Traian Băsescu spune că România nu consideră corectca raportul MCV să fie anexat la condiţiile de aderare la spaţiulSchengen, însă constată că se află în faţa unei realităţi: suntstate care consideră că raportul MCV trebuie luat în considerare casă spună "Da" aderării la Schengen.


Preşedintele a declarat, miercuri, că raportul CE arată şi înacelaşi timp stabileşte 18 obiective pe care ar trebui ca Româniasă le îndeplinească până la raportul de anul viitor.
De asemenea, preşedintele a spus că "a trecut vremea când se maiputea plânge cineva că nu există cadru constituţional", susţinândcă acesta este în mare parte finalizat, astfel că depinde defiecare instituţie să implementeze cadrul existent.


În acest context, Băsescu a spus că România nu consideră corect caraportul MCV să fie anexat la condiţiile de aderare la spaţiulSchengen.
"România nu consideră corect ca raportul MCV să fie anexat lacondiţiile de intratre în Spaţiul Schengen. În acelaşi timp,România constată că se află în faţa unei realităţi: sunt state careinsistă ca raportul MCV să fie luat în considerare atunci când sespune «Da» intrării României în Spaţiul Schengen", a declarat şefulstatului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO