Politică

Multumesc ca nu am fost nevoit sa trag

Multumesc ca nu am fost nevoit sa trag
17.12.2009, 23:05 20

Pe mine Revolutia din 1989 m-a prins in armata, intr-o cazarmadin Turda, numarand zilele pana la eliberare.

Rememorand acum cum au fost acele zile din decembrie, trebuiesa-i multumesc lui Dumnezeu si celor care l-au executat peCeausescu ca Revolutia s-a terminat rapid. Suna cinic, dar pentrumine cea mai mare multumire este ca nu am fost nevoit sa impusc pecineva si ca nu am primit ordin sa trag in populatie daca lucrurilear fi degenerat. Aproape trei saptamani am avut in mana o arma,paltonul era plin de gloante, iar inconstienta batea orice ratiune.Un om/soldat cu o arma in mana devine foarte puternic,credeti-ma.

La mine in unitate militarii s-au impuscat intre ei, fara savrea, pentru ca nu am avut conducatori responsabili. Pusi in fataunei situatii de razboi in acele zile, ofiterii nu au fost capabilisa-si tina soldatii in siguranta. Si acum imi amintesc cum sefulmeu direct, un maior, ma ruga sa stau cu el sa-l apar, pe elpersonal, cand se tragea. Dar se tragea de aiurea, noaptea,unitatile intre ele, pentru ca niciun ofiter nu a fost in stare sastrige opriti focul. Iar soldatii mai cereau munitie. Am fostsanitar si am dus la morga, daca imi mai amintesc bine, patrusoldati ucisi din greseala de camarazi de-ai lor, noaptea, inschimburile de focuri. Cand se tragea undeva, atunci toti trageauimediat, in gol. Daca nu ar fi fost omorat Ceausescu rapid, nu stiuce s-ar fi intamplat si din punctul meu de vedere executia a fostcea mai buna decizie.

Nu as fi vrut sa fiu fata in fata cu populatia, pentru ca dacaas fi primit ordin, as fi tras. Pot/putem fi liberi acum pentru caatunci cativa oameni constient si inconstient au iesit in strada,iar altii au luat decizia de a-l executa pe Ceausescu. Ce a fostatunci, revolutie populara, lovitura de stat, au fost teroristi saunu, nu am un raspuns. Cine a preluat puterea, de ce, cum au ajunsacolo, pentru mine nu mai conteaza atat timp cat nu am fost nevoitsa trag. Dupa aceea am fost liber. Multumesc celor care au facutRevolutia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO