Politică

România nu scapă nici anul acesta de monitorizarea pe justiţie dar Băsescu le transmite jurnaliştilor să nu mai critice instituţiile

Băsescu: Dragi jurnalişti, încercările de a arăta că instituţiile sunt la comandă vă penibilizează

Autor: Miruna Badea

20.07.2011, 15:03 286

Preşedintele Băsescu a făcut, miercuri, un apel la ziarişti săprezinte corect raportul CE privind MCV, pentru că "parte din presănu mai poate minţi la nesfârşit", el susţind că încercărilejurnaliştilor şi ale unor politicieni de a arăta că instituţiilefuncţionează la comandă îi "penibilizează".


"Apelul meu la dumneavoastră este ca presa să facă o prezentarecorectă, echilibrată a acestui raport, pentru că nici presa nu maipoate - parte din presă - nu mai poate minţi la nesfârşit. Marileminciuni promovate de presă alături de grupuri de politicieni suntlegate de comanda politică la diverse instituţii, mai ales cândeste vorba de ANI, sau de DNA, sau de Parchetul General. Dragijurnalişti, am rugămintea să înţelegeţi următorul lucru:instituţiile despre care am vorbit - ANI, DNA şi Parchet General -nu mai sunt cele din 2004", le-a spus preşedintele Băsescuziariştilor prezenţi la Palatul Cotroceni.


Şeful statului a adăugat că instituţiile funcţioneazăautonom.


"Toată încercarea dumneavoastră de discreditare a acestorinstituţii - a dumneavoastră, a politicienilor şi a altora -spunând că ar lucra la comandă politică nu face decât să văpenibilizeze pe dumneavoastră şi pe politicienii care susţin acestlucru. Şi ei sunt din toate partidele politice. Nu vă mai credenici măcar CE, care laudă ceea ce atacaţi şi desfiinţaţidumneavoastră şi politicienii - ANI, DNA", a mai spus Băsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO