Slovacia cere revizuirea sistemului cotelor obligatorii de imigranţi

29 ian 2016 Autor: Roxana Maciuca

Miroslav Lajcak, ministrul de Externe slovac, a criticat, vineri, sistemul cotelor de distribuire a imigranţilor în statele UE, solicitând o revizuire a acestuia, după ce doar un procent mic din cei 160.000 de imigranţi au fost repartizaţi, informează agenţia de presă Reuters.

Ministrul de Externe slovac a pledat pentru revizuirea sistemului de cote obligatorii, argumentând că doar 0,2% dintre cei 160.000 imigranţi (luaţi în considerare de sistemul aprobat de UE în septembrie) au fost distribuiţi în state UE.

"Cu siguranţă, (sistemul cotelor) nu funcţionează. Cotele obligatorii nu sunt o soluţie ( ...) nu sunt fezabile", a declarat Lajcak după întâlnirea cu omologul său slovenian din Ljubljana.

"Avem nevoie de o soluţie realizabilă, credibilă şi complexă. Solicităm Uniunii Europene să accelereze acest proces", a continuat ministrul slovac.

Statele din Europa de Est care fac parte din UE se opun, în mare parte, sistemului de cote obligatorii, care este puternic susţinut de Germania, principala destinaţie a peste un milion de imigranţi înregistraţi anul trecut pe teritoriul german.

Majoritatea imigranţilor provin din state precum Siria şi Irak, si se îndreaptă din Turcia spre Grecia pentru a intra în Europa de unde ţşi continuă drumul spre nord, parcurgând ruta balcanică.

Autorităţile slovene au declarat că aproximativ 60.000 de imigranţi au tranzitat ţara în această lună pentru a se îndrepta spre nordul Europei.

 
Cuvinte cheie:
SLOVACIA
, UE
, COTE/MIGRARE
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide