Profesii

Angajatorii din Germania recrutează 100 de studenţi pentru internshipuri

Angajatorii din Germania recrutează 100 de studenţi...

Autor: Mihaela Pascari

14.01.2016, 00:05 931
Agenţia Federală de Muncă din Germania, echivalentul agen­ţiei de ocupare a forţei de muncă din România, a scos la concurs 100 de posturi destinate studenţilor şi masteranzilor români care vor să lucreze pe timpul verii.
 
„Cea mai mare parte a locu­rilor de muncă destinate stu­den­ţilor sunt în domeniul hotelier şi gas­tronomic de sistem fast-food, ocu­parea acestor posturi fiind con­diţionată de cunoştinţele foarte bune de limbă germană“, spun reprezentanţii Agenţiei Mu­ni­cipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Bucureşti (AMOFM).
 
Locurile de muncă disponibile sunt oferite în special în zonele în care germanii sau turişrii străini îşi petrec concediile de odihnă, cum ar fi pe coasta germană, în Bavaria şi în Schwarzwald, Bodensee.
 
Pe de altă parte, studenţii al căror nivel de cunoaştere a limbii ger­mane este mai scăzut pot obţine posturi în domeniul agricol, curăţeniei în clădiri sau ca am­balatori manuali.
 
„Salariile, precum şi celelalte condiţii de muncă sunt în confor­mitate cu reglementările tarifare, res­pectiv locale din Germania. Ast­fel, salariile pe care le vor pri­mi studenţii nu diferă de sa­lariul ce­tăţenilor germani care des­fă­şoară acelaşi tip de activitate“, spun reprezentanţii AMOFM.
 
În România, salariul minim - nivel acordat, de regulă, şi ti­nerilor aflaţi la început de carieră sau în internship - este în prezent de 235 de euro brut pe lună, în timp ce în Germania salariul minim este de 1.470 de euro brut pe lună, adică de şase ori mai mare, potrivit datelor Eurostat.
 
Pentru a participa la această selecţie, studenţii şi masteranzii trebuie să urmeze cursurile unei facultăţi la zi, de stat sau parti­culară, acreditată conform legii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO