Profesii

Business Magazin, Hobby de CEO. Cum a ajuns Antonio Eram de la Netopia Ventures să facă sailing

Autor: Ioana Mihai-Andrei

07.04.2024, 22:01 253

Despre sailing, Antonio Eram spune că „este considerat probabil cel mai complex sport de echipă deoarece pune la încercare simultan toate simţurile, instinctele, fizicul şi mentalul”. Născut la malul mării şi cu o educaţie care a vizat construirea unei cariere în marina comercială, Antonio Eram şi-a desfăşurat activitatea profesională departe de luciul apei care, ulterior, a ajuns să îl atragă prin prisma hobby-urilor sale legate de sailing şi iahting.

„Am reuşit să construiesc câteva businessuri consistente plecând de la zero, într-un climat de cele mai multe ori indiferent, ca să nu spun ostil. Am găsit şi adunat în jurul ideilor de business oameni care au crezut în ele şi împreună am definit şi uneori redefinit segmente de piaţă. Succesul pentru mine nu stă neapărat în valoarea businessului sau în cota de piaţă, ci în felul în care construcţiile noastre sunt folosite pentru a genera valoare de către toţi partenerii şi clienţii noştri. Chiar dacă am reuşit un exit în acest an, consider că sunt abia la început, oportunităţiile fiind infinite”, declară Antonio Eram, fondatorul grupului Netopia. El a preluat supervizarea strategiei globale a grupului, în urma tranzacţiei prin care pachetul majoritar de acţiuni a fost preluat de Innova Capital, una dintre cele mai importante companii de private equity din Europa Centrală şi de Est. Netopia este un grup de companii româneşti înfiinţat în 2003, care cuprinde serviciile Netopia Payments, mobilPay Wallet, web2sms şi Kartela. Peste 25.000 de afaceri din industria de e-commerce folosesc serviciile şi soluţiile grupului Netopia: plăţi mobile, tranzacţii online cu carduri bancare sau prin SMS, marketing prin SMS sau reîncărcări cartele de telefonie mobilă; aplicaţia mobilPay Wallet este primul portofel digital multifuncţional din România.Cât priveşte planurile de viitor, antreprenorul spune că întreaga lume este în prag de schimbare, care va veni poate puţin prea abrupt. „AI, blockchain, social sunt termeni care pot fi combinaţi într-o infinitate de variaţii din toate punctele de vedere. Viitorul se scrie acum şi ar fi păcat să nu îmi aduc într-un fel sau altul aportul.”

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO