Profesii

Ce provocări au în 2011 executivii din fruntea marilor multinaţionale

Autor: Gabriel Razi

09.01.2011, 23:44 19

Majoritatea executivilor de top intră în 2011 cu povaradeciziilor dificile pe care va trebui să le ia, în special celereferitoare la vânzări. Totuşi, unii dintre liderii din frunteamarilor companii, printre care Stepehen Elop de la Nokia, CarolBartz de la Yahoo, Antonio Perez de la Kodak sau Serghio Marchione,noul CEO al Chrysler, se vor afla în acest an în faţa unorprovocări deosebite, scrie The Wall Street Journal.

Stepen Elop, Nokia

Stepen Elop a preluat frâiele Nokia în luna septembrie a anuluitrecut, după ce în ultimii doi ani a condus o divizie de business aMicrosoft. Canadianul de 47 de ani trebuie să ia decizii înţeleptepentru a putea readuce pe linia de plutire divizia desmartphone-uri a concernului finlandez. Elop este supus unorpresiuni sporite pentru a justifica politica Nokia, care utilizeazăsistemul de operare Symbian în dauna mai performantului Android.Numărul terminalelor mobile care utilizează Symbian s-a redus de la44,6% în 2009 până la 36,6% în a doua parte a anului trecut, întimp ce cota de piaţă a sistemului de operare Android a crescut dela 3,5% în 2009 până la 25,5% în cel de-al treilea trimestru alanului 2010, conform unui studiu făcut de compania de consultanţăGartner. Simultan, Stepen Elop va fi nevoit să reinventeze culturacorporativă a companiei finlandeze şi să reînvie concentrarea peinovaţie de la Nokia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO