Profesii

De ce sunt nemulţumiţi angajaţii români?

De ce sunt nemulţumiţi angajaţii români?
11.11.2010, 14:17 145

Tot mai mulţi angajaţi români sunt nemulţumiţi de locul lor demuncă. Cel mai frecvent, aceştia se plâng de faptul că trebuie săstea peste program fără să fie plătiţi suplimentar.

Cel mai adesea, nemulţumirile angajaţilor sunt legate deprogramul de muncă pe care îl au. Deşi în contractul individual demuncă acesta este unul dintre primele elemente specificate, rareoriprogramul fix este respectat. Aceasta a devenit o problemă abiadupă ce angajatorii au început să nu mai plătească orelesuplimentare petrecute la birou. "Dacă în contractul individual demuncă se menţionează că programul de lucru normal este de opt orepe zi, a solicita salariatului să se prezinte la serviciu în altinterval orar necesită încheierea unui act adiţional la contractulde muncă, în care să se prevadă expres faptul că salariatul estesupus unui program de lucru inegal", precizează Iulian Pătrăşcanu,managing partner în cadrul casei de avocatură Fine Law, Pătrăşcanu&Associaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO