Profesii

Liberty, care operează combinatul de la Galaţi, l-a numit în funcţia de CEO la nivel european pe Thomas Gangl, fost membru în board la OMV

Liberty, care operează combinatul de la Galaţi, l-a...

Autor: Răzvan Botea

04.04.2024, 14:26 119

Liberty Steel Group îl numeşte pe Thomas Gangl, lider internaţional în domeniul sustenabilităţii, în funcţia de Chief Executive Officer pentru operaţiunile sale din Europa, a anunţat compania joi.  Gangl a mai fost executive board member la OMV şi din a fost CEO al Borealis, jucător din industria chimică.

„Numirea lui Thomas face parte din strategia noastră de a atrage lideri talentaţi de înaltă clasă care pot sprijini transformarea grupului într-un producător de oţel verde, neutru în emisii de carbon până în 2030. Experienţa lui Thomas în managementul unui mediu de business complex şi în proiecte majore de capital va fi vitală pe măsură ce asigurăm stabilitatea companiilor din Europa, atragem capital şi facem tranziţia de la producţia de oţel pe bază de cărbune. Înfiinţarea unui holding european, cu sediul la Viena, va marca un nou capitol în business-ul nostru, cu scopul de a conduce dezvoltarea capacităţilor de producţie a oţelului verde în companiile noastre din Europa Centrală şi de Est”, a declarat Sanjeev Gupta, Executive Chairman, Liberty Steel Group.

Gangl îşi va începe activitatea pe 1 iulie 2024 şi va coordona companiile grupului Liberty din Europa, inclusiv operaţiunile majore din România de la Galaţi, din Cehia la Ostrava, din Ungaria la Dunaújváros, din Polonia la Częstochowa, precum şi operaţiunile downstream din Italia, Belgia, Luxemburg şi Macedonia de Nord. În total, companiile europene ale Liberty cuprind 17.000 de angajaţi. Focusul noului CEO, confiorm companiei, va fi stabilitatea business-ului, optimizarea producţiei şi realizarea transformării Greensteel până în 2030.

„Liberty a construit o serie de active impresionante în Europa cu un potenţial uriaş de dezvoltare sustenabilă şi de transformare Greensteel. La fel ca toate companiile siderurgice europene, se confruntă cu provocări majore în gestionarea condiţiilor de piaţă şi în implementarea accelerată a planurilor de decarbonizare pentru viitor, aşa cum ne dorim cu toţii. Priorităţile mele vor fi să finalizez procesul de reorganizare început de echipă, să cresc eficienţa operaţiunilor noastre de producţie şi să realizez investiţii în cuptoarele cu arc electric, astfel încât să realizăm viziunea de a produce oţel verde şi de a avea o amprentă neutră de carbon până în 2030. Mă bucur să colaborez cu echipa dedicată de la LIBERTY şi cu toţi partenerii pentru a ne îndeplini obiectivul comun de a avea o industrie siderurgică sustenabilă şi prosperă în Europa”, a declarat Thomas Gangl.

Numirea lui are loc în urma progresului înregistrat în procesul de restructurare a creanţelor Liberty la nivel european şi face parte dintr-un plan mai amplu de înfiinţare a unui nou holding european, înregistrat la Viena. Aflată în centrul Europei, Viena va deveni sediul european al grupului Liberty, fiind aproape de principalele companii ale Liberty şi având servicii financiare şi profesionale excelente.

Theuns Victor, interim CEO for European Upstream Libert, continuă să joace un rol important în asigurarea stabilităţii operaţiunilor europene şi în transferul responsabilităţilor de management către Thomas, începând cu luna iulie. Theuns îşi va relua apoi funcţia de Chief Industrial Projects & Development Officer pentru a conduce misiunea de decarbonizare a grupului.

Toker Ozcan, actualul CEO Green Steel EMEA, va conduce operaţiunile Liberty în Marea Britanie, în urma acordului recent încheiat cu creditorii Greensill. Toker a condus cu succes companiile downstream ale grupului într-o perioadă dificilă, iar acum se va concentra pe implementarea strategiei companiei din Marea Britanie.

Cine este Thomas Gangl

Thomas (52 de ani) este CEO şi Preşedinte al Consiliului Executiv al Borealis, unul dintre liderii globali în furnizarea de soluţii avansate şi sustenabile de poliolefine. Rolul lui Thomas la Borealis a fost esenţial în perfecţionarea Strategiei 2030, axată pe sustenabilitate, şi în accelerarea progresului companiei către o economie circulară.

Înainte de a se alătura companiei Borealis, cariera lui Thomas s-a format în OMV, compania austriacă integrată de petrol şi gaze care operează în întreaga Europă, ocupând diverse poziţii de conducere în rafinăriile OMV. În timpul mandatului său, s-au luat decizii importante de investiţii în electroliza hidrogenului verde şi în dezvoltarea unei instalaţii de producţie de biocombustibili la rafinăria OMV din Schwechat. Din 2019, a fost membru al Consiliului Executiv al OMV în calitate de Chief Downstream Operations Officer şi a supravegheat creşterea participaţiei OMV în compania Borealis la 75%, înainte de a prelua funcţia de CEO în 2021.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO