Profesii

Marcela Stancu, Genesis Property: Investiţiile în spaţiile moderne de lucru devin o necesitate pentru companii în atragerea şi retenţia angajaţilor

Marcela Stancu, Community Director, Genesis Property

Marcela Stancu, Community Director, Genesis Property

Autor: Cristina Bellu

16.04.2024, 13:48 88

Majoritatea angajaţilor de astăzi nu mai caută doar un simplu loc de muncă, ci aspiră la un mediu de lucru care să le ofere o experienţă completă şi să le permită să îmbine activitatea profesională cu momentele recreative şi de relaxare, este concluzia unui sondaj realizat de Genesis Property, dezvoltator de clădiri de birouri clasa A, care deţine şi administrează proiectele YUNITY Park şi West Gate Business District din Capitală.

Astfel, aproape 61% dintre angajaţi consideră că biroul ideal trebuie să fie într-un campus cu multe facilităţi şi opţiuni pentru viaţa la birou şi timpul liber, cu spaţii diferite unde pot lucra în funcţie de nevoile lor.

Din perspectiva beneficiilor, lucrul într-un birou ideal aduce contribuţii semnificative pentru angajaţii din toate generaţiile. Aproape 60% dintre aceştia consideră că un astfel de mediu îmbunătăţeşte starea lor de bine şi sănătate, în timp ce 50% apreciază că sporeşte productivitatea şi eficienţa muncii. De asemenea, aproape jumătate din respondenţi (49%) percep lucrul într-un birou ideal ca fiind esenţial pentru realizarea unui echilibru între viaţa profesională şi timpul liber.

„Investiţia într-un birou modern şi versatil nu este doar o necesitate, ci o oportunitate pentru companii de a-şi atrage şi menţine cei mai talentaţi angajaţi şi de a-şi consolida poziţia pe piaţă într-o lume competitivă şi în continuă schimbare”, spune Marcela Stancu, Community Director, Genesis Property.

Pe lângă oportunităţile de promovare şi creştere a salariului (55%), pachetul de beneficii extrasalariale (46,2%) şi modul de lucru hibrid (41%), peste 30% dintre respondenţii de toate vârstele consideră colaborarea cu echipa, mediul de lucru şi facilităţile drept aspecte foarte importante atunci când iau în considerare un nou job.

De altfel, aproape jumătate dintre angajaţii români care au răspuns la sondajul Genesis Property consideră că principala facilitate pe care ar trebui să o aibă biroul ideal este accesul la cele mai moderne tehnologii şi instrumente. Alţii preferă zonele destinate interacţiunii şi colaborării cu colegii (36,5%), spaţiile verzi şi extinse în imediata apropiere a biroului (30%) sau spaţiile pentru socializare la birou şi în timpul liber (29%).

Un campus cu multe facilităţi este considerat ideal de către angajaţii de toate vârstele pentru că oferă o varietate de opţiuni pentru a petrece timpul liber şi a face faţă stresului cotidian. Aici, angajaţii ar avea acces la zone de relaxare, săli de sport şi restaurante care să le permită să-şi încarce bateriile şi să se simtă inspiraţi.

În termeni de beneficii pentru sustenabilitate pe care ar trebui să le aibă birourile, majoritatea respondenţilor au menţionat iluminatul interior şi exterior cu tehnologie LED pentru consum eficient (51,7%), echipamentele şi instalaţiile de încălzire şi răcire eficiente energetic (51%), importanţa panourilor fotovoltaice pentru asigurarea necesarului de energie (47%), precum şi utilizarea senzorilor pentru monitorizarea şi reducerea consumului de utilităţi (32,5%). De asemenea, puţin peste 20% dintre respondenţi au subliniat importanţa staţiilor de încărcare pentru maşinile electrice.

Sondajul Genesis Property, desfăşurat în martie 2024, la nivel naţional, prin platforma iVox, a inclus un eşantion total de 1.247 utilizatori de internet din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO