Profesii

Piaţa muncii temporare scade, dar numărul total de angajaţi creşte

Piaţa muncii temporare scade, dar numărul total de...

Autor: Adelina Mihai

19.02.2016, 00:07 1198

Numărul de angajaţi în regim temporar a scăzut cu un sfert în trimestrul trei al anului trecut prin comparaţie cu trimestrul anterior, ajungând până la aproape 78.000 de angajaţi de la 101.800 la finalul trimestrului doi, potrivit datelor furnizate de Eurostat. În paralel, datele Statisticii indică o creştere constantă  a numărului total de salariaţi din economie în 2015, cu peste 154.000 de joburi nou create doar în primele opt luni ale anului.

„Un factor care a influenţat scăderea numărului de an­ga­ja­ţi în regim temporar este o problemă curentă a pieţei muncii din România. Baza de recrutare s-a redus foarte mult şi în acest mo­ment Adecco angajează săptămânal aproximativ 350 de persoane, adică circa 80% din totalul solicitărilor”, a explicat Florin Godean, country manager al firmei de recrutare Adecco.

În opinia lui Valentin Petrof, country manager al firmei de recrutare ManpowerGroup România, istoricul pieţei muncii din România arată că asemenea fluctuaţii de la trimestru la trimestru nu sunt atipice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO