România are o rezervă de 4 milioane de oameni apţi de muncă, dar care nu sunt salariaţi. Unde e criza de personal?

11 aug 2017 Autor: Adelina Mihai

Statistic, doar 4,8 milioane dintr-un total de 8,8 mi­lioane de persoane apte de muncă sunt salariate, astfel că România are o rezervă de 4 milioane de oameni care ar putea să lucreze. Datele contrazic astfel opiniile angajatorilor, care se plâng de criza de personal.

În Timiş, de exemplu, judeţ puternic afectat de criza de personal, există aproape 350.000 de oameni apţi de muncă, din care 250.000 sunt salariaţi. De ce există deficit dacă sunt 100.000 de oameni care ar putea să lucreze?

„Dacă aş găsi muncitori aici, de ce credeţi că aş mai face relocări din Moldova şi din Muntenia în Timiş? Avem sute de oameni relocaţi. Mâine, dacă aş avea 1.000 de persoane disponibile, le-aş angaja“, a spus Horia Bugarin, directorul general al firmei de recrutare IHM Total Consult.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.08.2017

 
Cuvinte cheie:
munca
, oameni
, salariati
, rezerve
, romania
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide