Profesii

Salariile angajaţilor români din Timiş cresc de două ori mai repede decât în restul ţării

Salariile angajaţilor români din Timiş cresc de două...

Autor: Adelina Mihai

23.10.2014, 13:59 519

Un angajat din judeţul Timiş a beneficiat de o creştere salarială medie de 8% în ultimul an, de peste două ori mai mare faţă de creşterea salarială obţinută de un salariat din Bucureşti (unde salariile din mediul privat au crescut, în medie, cu 3,4%), arată studiul salarial şi de beneficii PayWell România, realizat de firma de audit şi consultanţă fiscală PwC România. Majorările salariale din vestul ţării au fost aproape duble faţă de media naţională de creştere a salariilor (4,1%).

„Dinamica salarială mai accelerată din zona de vest a ţării poate fi explicată prin doi factori. Pe de o parte, este o competiţie intensă între angajatori, majoritatea organizaţii cu activitate de producţie, care sunt orientaţi către atragerea şi motivarea unei forţe de muncă având profiluri şi specializări similare (de exemplu, ingineri sau muncitori calificaţi). La aceasta se adaugă o disponibilitate limitată a forţei de muncă, explicată printr-o rată a şomajului de 3-4% comparativ cu 7% la nivel naţional”, a spus Horaţiu Cocheci, Senior Manager, Liderul Echipei de Consultanţă în Resurse Umane în cadrul PwC România.

Salariul mediu brut al angajaîţilor din judeţele din Transilvania, din Muntenia şi din estul României a rămas la acelaşi nivel cu anul precedent, mai arată rezultatele studiului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO