Special

Pagina verde. EcoNews ZF

Pagina verde. EcoNews ZF

Autor: Alina-Elena Vasiliu

06.12.2023, 00:00 42

Centrul Vechi este cea mai poluată zonă din Bucureşti, din zece zone monitorizate într-o campanie derulată de iVelo şi Aerlive, în perioada august-noiembrie 2023. Staţiile monitorizate au fost Piaţa Presei (City Gate), Arcul de Triumf, Piaţa Charles de Gaulle, Piaţa Operei, Piaţa Revoluţiei, Centrul Vechi, Kaufland Barbu Văcărescu, Piaţa Alba Iulia, Barbu Văcărescu (Sky Tower) şi Bd. Libertăţii (Ministerul Mediului). Toate cele zece staţii de monitorizare au înregistrat un nivel de poluare cu PM2,5 ce depăşeşte nivelul mediu anual admis conform legii, iar două dintre ele înregistrează depăşiri de PM10. Vârful de poluare din perioada analizată a fost în ziua de 21 octombrie 2023 pentru majoritatea staţiilor de monitorizare, iar intervalul orar 16-20 este perioada din zi cea mai poluată cu PM2,5, dar şi cu PM10, ceea ce confirmă că traficul auto intens este principala sursă de poluare din Bucureşti.

Serviciul de car-sharing Spark, care dispune de o flotă cu maşini exclusiv electrice, s-a extins cu patru noi zone în Bucureşti, în centrele comerciale Promenada, AFI Cotroceni, Unirea Shopping Center şi în complexul rezidenţial Cosmopolis. Peste 46.000 de clienţi folosesc în prezent serviciul de car-sharing electric, cu o medie de 3.500 de curse pe săptămână.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO