ZF 24

15 retinuti in dosarul armelor furate de la unitatea militara din Ciorogarla

28.12.2009, 11:41 87

Tribunalul Bucuresti va lua in discutie, luni, cerereaprocurorilor de emitere a mandatelor de arestare preventiva pentru15 persoane care au fost retinute dupa audierile care au avut locla sediul DIICOT in dosarul privind tainuirea furtului de arme dela unitatea militara de la Ciorogarla, informeaza Mediafax.

Cele 15 persoane retinute sunt acuzate de trafic internationalde droguri de mare risc, initierea si sprijinirea unui grupcriminal infrational organizat, precum si de savarsirea deinfractiuni legate de nerespectarea regimului armelor simunitiilor, au declarat, luni, surse oficiale.

In plus, fata de aceste infractiuni, sase dintre cele 15persoane - printre care fratii Eugen si Adrian Preda - sunt acuzatesi de furt calificat cu consecinte deosebit de grave.

Ordonantele de retinere pentru cele 15 persoane au fost emisedupa auderile desfasurate duminica si in noaptea de duminica spreluni, la sediul Directiei de Investigare a Crimei Organizate siTerorism (DIICOT).

Anchetatorii au gasit, duminica, peste 30 de arme din celedisparute in urma cu un an de la unitatea militara Ciorogarla.Printre acuzati in cazul armelor sunt si Alin Viorel Caca, sischiorul Dan Stinghe, la domiciliile carora anchetatorii au descinsduminica dimineata.

Mai multe despre retinerea celor 15 persoane in conexiune cufurtul de arme de la unitatea militara din Ciorogarlacititi pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO