ZF 24

Avea 2.000 de angajaţi şi 400 de milioane de euro afaceri, dar ancheta poliţiei l-a pus la pământ. Omul de afaceri sibian Ilie Vonica a murit, după ce s-a aruncat de la etaj, conform primelor date ale Poliţiei

Avea 2.000 de angajaţi şi 400 de milioane de euro...

Autor: Adina Oşan, Diana Stancovici

03.06.2014, 14:17 6418

Proprietarul grupului Polisano, Ilie Vonica, a murit, marţi după-amiază, la una din clinicile sale din Sibiu, unde a ajuns după ce a căzut de la etajul vilei sale, prima ipoteză a anchetatorilor fiind că bărbatul a încercat să se sinucidă, sărind de la etaj.

Ilie Vonica, în top zece cele mai mari companii controlate de antreprenori români cu Polisano

Ilie Vonica, a cărui firmă este implicată în dosarul reţetelor false pentru bolnavii de cancer, a fost preluat, marţi, în stare foarte gravă de la locuinţa sa din Sibiu şi transportat la spital, surse judiciare afirmând că acesta a căzut de la un etaj al casei sale.

Wiki ZF:  Profilul companiei Polisano

"La 112 a fost înregistrat un apel prin care se anunţa că un bărbat a căzut de la unul dintre etajele unui imobil de pe strada Andrei Mureşanu din Sibiu, în curtea imobilului", a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Luciana Balteş.

Aceasta a precizat că un echipaj de Poliţie a mers la adresa respectivă şi urmează să stabilească ce s-a întâmplat.

Bărbatul a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la una dintre clinicile sale din municipiul Sibiu.

Surse medicale au precizat că Ilie Vonica a fost găsit în stop-cardiorespirator de către echipajul SMURD şi se află în sala de operaţie a Clinicii Polisano, având "şanse minime de supravieţuire".

Una dintre ipotezele anchetatorilor este că omul de afaceri s-ar fi aruncat de la etaj.

Omul de afaceri Ilie Voica este proprietarul grupului Polisano, din care face parte şi lanţul de farmacii Reţeta, la care luna trecută au avut loc percheziţii în dosarul reţelor false, în care au fost arestate ulterior nouă persoane suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani, înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals, infracţiuni prin care au creat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 1,7 milioane de lei.

Ilie Vonica şi soţia sa, Ioana Vonica, au fost audiaţi în 20 mai la Poliţia Capitalei.

Potrivit procurorilor, reprezentanţii societăţi care deţine lanţul de farmacii "Reţeta" ar fi înregistrat în contabilitate facturi fictive de achiziţii de medicamente de la societăţi "fantomă". Astfel, în baza a aproximativ 1.100 de reţete false pentru medicamente oncologice şi hematologice emise de trei medici de specialitate, pe numele unor pacienţi care nu au beneficiat de acestea, reprezentanţii societăţii au decontat fraudulos la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) suma de aproximativ 8,3 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO