Boc a dat afară 200.000 de bugetari, Ponta doar 8.000

18 dec 2013 Autor: Adelina Mihai

De când a preluat puterea, din mai 2012 şi până în prezent, guvernul Ponta a făcut 8.000 de reduceri de an­gajaţi în sistemul bugetar, ajustările fiind mai mult o consecinţă a numeroa­se­lor reor­ga­nizări decât un proces de restruc­turare asumat. În guvernul con­dus de fostul premier Emil Boc, restruc­turarea începută în 2009 şi până în mai 2012 a condus la scăderea cu 207.200 de angajaţi din sistemul bugetar.

„La stat încă lipseşte o restructu­ra­re bine gândită, făcută pe criterii obiec­tive, nu s-a evaluat întâi de câţi func­ţio­nari este nevoie într-o primărie sau o şcoa­lă. Scăderea cu 15% a numărului de bu­ge­tari faţă de 2008 a fost o urmare a regulii o angajare la şapte plecări. Această regu­lă poa­te aduce economii pe termen scurt, însă nu poate fi apli­ca­tă pe termen lung, restructurarea de la stat nu a fost fă­cută decât cu intenţia de a face eco­nomii pe termen scurt şi nu pen­tru eficientizare“, a spus Ionuţ Dumi­tru, preşedintele Consiliului Fiscal.

La finele lunii octombrie a acestui an, numărul de bugetari a ajuns la 1,183 milioane de angajaţi, în scădere cu mai puţin de 5.500 de posturi de la începutul anului, ajustările fiind mai mult o consecinţă a numeroaselor reorganizări făcute în special de ministere.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.12.2013

 
Cuvinte cheie:
Emil Boc
, Victor Ponta
, bugetari
, restructurare
, concediere
, guvern
, angajati

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide