ZF 24

Ce cred sefii de mall-uri din zona despre deschiderea Sun Plaza: Romanii nu merg cu metroul la mall. Cum comentati?

Ultima amanare pentru Sun Plaza: Cel mai mare mall din Bucuresti se va deschide pe 25 februarie. Din metrou intri direct in mall
04.02.2010, 14:07 129

Concurenta Sun Plaza apreciaza ca accesul la metrou ar puteaavea un impact redus in vanzarile retailerilor cu articole scumpe,urmand sa avantajeze mai mult operatorii de restaurante sifast-food-uri sau cinematograful. Potrivit reprezentantilor SunPlaza, aproximativ 25.000 de oameni tranziteaza zilnic statia demetrou Piata Sudului, prin care se poate traversa in mai putin de30 de minute orasul de la sud la nord, pana in Pipera.

"Oamenii cu bani din Romania nu merg cu metroul, astfel caaccesul la statia Piata Sudului cred ca ii va ajuta doar pentruzona de food-court si entertainment. Ne asteptam la o scadere atraficului de 20% in preajma deschiderii, dar cred ca dupa aceea nevom reveni, iar clientii vor alege unde sa mearga la cumparaturi infunctie de proximitate", a declarat Vlad Dragoescu, manager deinvestitii in cadrul firmei care administreaza proprietatilefondului de investitii Equest, proprietarul centrului comercialVitantis.

Cele mai importante ancore din Vitantis - Carrefour (food),Praktiker (bricolaj), Technomarket (electrocasnice) si MobilaBontas - vor avea corespondenti in proiectul Sun Plaza unitati aleretailerilor Cora, bauMax, Flanco si Mobexpert, care vor ocupa maimult de 30.000 de metri patrati in cadrul proiectului.

Sun Plaza va avea in plus o reprezentare mai buna pe zona deimbracaminte si entertainment, prin aportul unor chiriasi precumInditex, C&A, GAP sau cinematograful Cinema City.

Nici directorul City Mall nu se sperie de deschidereaproiectului Sun Plaza, apreciind ca in decurs de o luna de lainaugurare, clientii vor reveni in proiectul situat la EroiiRevolutiei: "Sun Plaza este al treilea proiect care se deschide inzona de sud a capitalei, dupa Libery Center si Grand Arena. Daca laprimele doua deschideri ne-am asteptat sa resimtim un trafic maiscazut, lucru care nu s-a intamplat, in acest moment deschidereaSun Plaza va fi un nou punct de interes pentru locuitoriisectorului 4. Acesta curiozitate este fireasca data fiind amploareaproiectului, iar o parte dintre clientii nostri vor merge saviziteze, in prima luna, Sun Plaza. Sunt convins ca rataintoarcerii clientilor nostri va fi una forte mare si ma bazez pefaptul ca timp de 1 an de zile am creat si pus la punct un programde fidelizare", spune Mihai Agaficioaia, directorul City Mall.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO