ZF 24

Cine este de fapt pe locul şase în topul băncilor locale?

Cine este de fapt pe locul şase în topul băncilor locale?

Autor: Anelis Baciu

31.05.2017, 01:29 131

CEC Bank a anunţat ieri că s-a menţinut pe locul şase în topul băncilor locale, cu active de 28,16 miliarde de lei lei anul trecut, dar ING Bank a raportat pentru 2016 active de 28,9 miliarde de lei, ceea ce înseamnă că banca olandeză ar fi trecut pe locul şase la finalul anului trecut.

“CEC Bank a reuşit în anul 2016 să îşi menţină poziţia şase în topul băncilor din sistemul bancar românesc, cu o cotă de piaţă de 7,16% din total active bancare, în condiţiile în care piaţa bancară din România a fost extrem de dinamică pe segmentul de achiziţii şi fuziuni (operaţiuni care determină creşterea imediată a cotei de piaţă a băncilor achizitoare), precum şi în condiţiile în care unele bănci din sistem au beneficiat de majorări ale capitalului social din partea acţionarilor”, a transmis ieri CEC Bank.

Pe de altă parte, ING Bank a transmis anterior la o solicitare ZF că deţinea la finalul anului trecut active de 28,9 miliarde de lei, adică o cotă de piaţă de 7,35%, uşor peste cota de piaţă de 7,16% raportată de CEC Bank. În aceste condiţii intrebarea care se ridică este cine se află defapt pe locul şase în topul băncilor locale?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO