ZF 24

Filialele de distribuţie ale Electrica şi-au majorat profitul cu 40% în ultimul an

Ioan Roşca este executivul care conduce întregul grup de firme Electrica

Ioan Roşca este executivul care conduce întregul grup de firme Electrica

Autor: Radu Bostan

16.05.2014, 00:08 486

Profitul net cumulat al celor trei companii de distribuţie a energiei electrice încă deţinute de stat s-a ridicat anul trecut la aproape 260 mil. lei (58,7 milioane de euro), un rezultat cu 39,5% mai mare decât în 2012. Rata de creştere a profitului a fost cu mult peste cea a veniturilor.

Filialele de distribuţie controlate de stat prin holdingul Electrica, anume Mun­te­nia Nord, Transilvania Nord şi Transil­vania Sud, se ocupă de între­ţi­nerea şi dezvoltarea reţelei electrice care deser­veşte în jur de 3,5 milioane de consumatori.

Cele trei companii au cumulat venituri de 2,16 mi­liarde de lei (490 mil. euro) în 2013, un avans de 6,4% comparativ cu anul precedent, potrivit ra­por­tu­lui trimestrial al Fondului Proprietatea (FP) – acţionar minoritar al companiilor.

WikiZF: Profilul companiei Electrica Furnizare S.A.

Principalele surse de venit ale distribuitorilor de energie sunt tarifele de distribuţie aplicate volu­mului de energie livrat către consumatorii finali. Ta­ri­fele, care sunt stabilite de autoritatea de regle­men­tare, au fost cu 5,1% mai mari în 2013 faţă de 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO