ZF 24

Forumul economic de la Davos - Stiglitz, catre bancheri: Banii nu aduc fericirea

Forumul economic de la Davos - Stiglitz, catre bancheri: Banii nu aduc fericirea
27.01.2010, 17:59 36

Cei care nu demult erau stapanii universului, ar putea fidezamagiti daca spera ca fericirea se gaseste in statul de plata,scrie Bloomberg.

Bancherii au creat "valoare negativa" prin "inovatii" precumipoteci pe care detinatorii de case nu si le puteau permite, a spuslaureatul premiului Nobel, Joseph E. Stiglitz, care va tine astaziun discurs despre economia fericirii la Forumul Economic Mondial dela Davos.

"Cei mai multi oameni incearca sa vada ca propriile fapte auvaloare intrinseca", a spus Stiglitz, in varsta de 66 de ani,profesor de economie la University of Columbia din New York."Faptul ca nu exista nici o dovada in acest sens nu ii deranjeaza.Daca porti conversatia la nivel inalt, nu trebuie sa analizezi inprofunzime ceea ce ai facut, si poti sa te simti bine cu tineinsuti".

La Davos va fi analizat comportamentul bancherilor si se vadiscuta despre bonusurile pe care acestia le-au primit - inconditiile in care acesta a fost cel mai discutat subiect dupa ce adebutat criza. Astazi sunt programate doua sesiuni de discutii petema compensatiilor bancherilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO