ZF 24

Francezii de la Michelin şi-au dublat profitul pe piaţa locală

Francezii de la Michelin şi-au dublat profitul pe piaţa...

Autor: Bogdan Alecu

04.06.2014, 00:05 246
Michelin România, compania care coordonează atât cele trei fabrici de anvelope din România, cât şi activi­ta­tea comercială în Europa Centrală şi de Sud, inclusiv pentru piaţa locală, a atins anul trecut cel mai mare profit din ultimii şase ani, de 18 milioane de euro, potri­vit datelor de la Registrul Co­merţului, în creştere cu 121% comparativ cu anul anterior.
 
Cifra de afaceri a pro­ducătorului de an­velope a urcat cu 0,5% în 2013 comparativ  cu anul anterior, la 481 de mi­lioane de euro. Re­ve­nirea pe creştere vi­ne după ce în 2012 com­pania a scăzut cu 6% faţă de anul prece­dent, la 478 mil. euro. Maxi­mul istoric a fost atins în 2011, când Michelin a avut afaceri de 507 mil. euro.
 
WikiZF: Profilul companiei Michelin România S.A.
 
Compania franceză a mutat de la 1 ia­nuarie 2014 centrul operaţiunilor din regiune la Bucureşti, de unde va fi coordonată activitatea grupului francez din Ungaria, Grecia, Serbia, ţările din fosta Iugoslavie, inclusiv Slovenia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO