ZF 24

Jones Lang LaSalle: Cererea pentru locuinte va reveni la inceputul anului viitor

09.02.2010, 17:58 20

Cererea pentru locuinte se va relua la inceputul anului viitor,in conditiile in care economia romaneasca isi va reveni inaproximativ doi ani, iar oferta va fi adaptata cererii locale siputerii de cumparare, se arata intr-un raport al companiei deconsultanta imobiliara Jones Lang LaSalle, informeaza Mediafax Business.

"Accesul limitat la sursele de finantare va mentine scazutaactivitatea de tranzactionare. Totusi, anul 2010 ar trebui sa aducao oarecare imbunatatire, atat in ceea ce priveste numarulcontractelor de imprumut, cat si al unitatilor tranzactionate. Opiata in asteptare, care a rezultat dintr-un volum mic alimprumuturilor in 2009, nu se poate transforma radical intr-una atranzactionarilor in 2010. Poate va mai dura inca un an pana candoferta se va alinia cererii locale si puterii de cumparare dinBucuresti", se arata in cel mai recent raport al companiei.

In acest context se estimeaza ca multe unitati finalizate vorramane nevandute si in 2010.

"Considerand ca economia Romaniei isi va reveni in aproximativdoi ani, o imbunatatire a cererii de unitati locative va putea fiobservata la inceputul anului 2011. Acest lucru va determina si ostabilizare a pretului de vanzare", se mentioneaza in raport.Cititi mai multe despre analiza Jones Lang LaSalle pewww.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO