ZF 24

Manageri care au schimbat industriile în ultimul an: grupul german Metro a fost un „furnizor“ de executivi pentru farma, imobiliare sau agrobusiness

 Manageri care au schimbat industriile în ultimul an:...

Autor: Dana Ciriperu

24.10.2014, 13:01 906

Trei executivi care au trecut în ultimul deceniu prin şcoala germană a grupului Metro, un retailer cu afaceri de peste un miliard de euro în România, au schimbat macazul de la începutul anului şi au preluat operaţiuni de zeci sau sute de milioane de euro în farma, imobiliare sau agrobusiness, arată datele din anuarul „Who’s who in business. Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business“, realizat de ZF.

La jumătatea lunii septembrie, Ameropa Grains anunţa numirea lui Bogdan Popescu, 45 de ani, în poziţia de director general al businessului de 400 mil. euro din România. Popescu, inginer de aviaţie de profesie, a lucrat anterior în grupurile Metro şi Shell. El l-a înlocuit pe Markus Wirth, managerul elveţian în vârstă de 66 de ani care a primit în urmă cu un an şi jumătate un mandat de director general interimar la Ameropa Grains.

Pentru Bogdan Popescu, fost şef al departamentului de operaţiuni al Metro Bulgaria, preluarea funcţiei de director general al Ameropa Grains reprezintă primul contact cu tradingul de cereale, o industrie dominată de giganţi internaţionali.

Popescu are şi o diplomă în drept (obţinută la Universitatea din Bucureşti), a absolvit cursul postuniversitar de ştiinţe politice din cadrul SNSPA şi este absolvent al programului de executive MBA oferit de Asebuss (2001).  

Ameropa Grains este a treia companie în care lucrează după experienţa din cadrul retailerului german Metro şi alţi 15 ani petrecuţi în grupul Shell, unde a avansat până la poziţia de director de aprovizionare şi distribuţie, fiind şi membru în board. Din 2001 până în 2008 a lucrat peste hotare: şase ani în Olanda şi un an în Spania.

„Şcoala“ Metro şi-a trecut-o în CV şi Mircea Coman, executivul român care conduce din primăvara acestui an lanţul de farmacii Centrofarm şi care, potrivit datelor furnizate de compania farma, este iniţiatorul conce­ptului de franciză „La doi paşi“ care a ajuns în prezent la 630 de magazine la nivel naţional. Centrofarm este controlată de firma Ge­neral Farma Invest (deţinută de un vehicul înregistrat în Cipru, Degribo Consultans Limited, şi de Catia Ră­dulescu). Până la numirea lui Coman, Catia Ră­dulescu a fost directorul general al Centrofarm.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO