ZF 24

Marea Britanie si Belgia au cerut Comisiei Europene sa analizeze ajutorul de stat oferit Opel

14.09.2009, 17:44 17

Marea Britanie si Belgia au cerut, luni, Comisiei Europene (CE),sa se asigure ca vanzarea Opel, divizie a General Motors, nufavorizeaza angajatii din Germania ai companiei, in detrimentulcelor belgieni si englezi, tinand cont de faptul ca guvernul germana sustinut achizitia Opel de catre Magna cu un ajutor de 4,5miliarde euro, transmite Reuters.

Ambele state sunt nemultumite ca toate cele patru fabrici aleOpel din Germania vor continua sa functioneze, in timp ce unitateade productie din Belgia si una din cele doua uzine Vauxhall dinMarea Britanie vor fi inchise.

"Comisia Europeana nu trebuie sa accepte nimic care aduce cu unaranjament politic sau orice legatura intre ajutorul de stat simentinerea locurilor de munca la orice fabrica sau in orice tara",a declarat la radio BBC secretarul britanic pentru Afaceri, PeterMandelson.

Grupul american General Motors a convenit saptamana trecutavanzarea unei participatii de 55% la Opel catre producatorulcanadian de componente auto Magna si banca rusa Sberbank, cedanddorintei autoritatilor germane, care spera ca astfel vor fimentinute cat mai multe locuri de munca in Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO