ZF 24

Merkel ameninta: GM trebuie sa prezinte repede un plan de restructurare. Guvernul german nu va ajuta financiar producatorul american

10.11.2009, 15:01 15

Guvernul german nu va ajuta General Motors (GM) sa restructurezeOpel, dupa ce constructorul auto american a decis sa pastrezecompania, in loc sa o vanda producatorului canadian de piese autoMagna, informeaza Reuters.

Cancelarul german Angela Merkel a anuntat ca producatorul germantrebuie sa prezinte cat mai repede un program de restructurare adiviziei europene, compania urmand sa suporte in intregimecosturile.

"Ne asteptam ca GM sa prezinte un plan serios pentru Opelrepede", a spus Merkel in cadrul unui discurs sustinut la Camerainferioara a Parlamentului german.

"Aceasta solutie poate functiona doar daca GM preia controlultotal asupra costurilor de restructurare, ceea ce inseamna catrebuie sa inapoieze imprumutul acordat" de autoritatile de laBerlin, de 1,5 miliarde euro, pentru asigurarea supravietuiriiOpel.

Merkel a mentionat ca "a regretat foarte tare" decizia GM de arenunta la planurile de vanzare a 55% din Opel catre producatorulde componente auto Magna si partenerul rus Sberbank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO