ZF 24

Ministrul Industriei: Alitalia nu poate sustine doua aeroporturi

17.09.2007, 11:54 14

Operatorul aerian Alitalia nu poate sustine doua aeroporturi, in conditiile in care se confrunta cu probleme financiare, a declarat ministrul Industriei din Italia, Pierluigi Bersani, citat de Reuters.

"Dezvoltarea aeroportului Malpensa Milano nu poate fi incredintata unei companii care se afla in pericol de faliment", a adaugat Bersani.

Alitalia ar putea anula 150 de zboruri zilnice cu plecare de pe aeroportul Milano Malpensa, ca parte a unui plan de redresare in baza caruia compania de transport aerian spera sa-si poata continua activitatea pana cand va fi cumparata, a declarat o sursa din sindicatul operatorului.

Guvernul italian a declarat inchis, in iulie, procesul initiat in urma cu sapte luni pentru privatizare companiei Alitalia, dupa ce si ultimul ofertant s-a retras ca urmare a regulilor restrictive impuse.

Autoritatile au anuntat ca au in continuare intentia sa vanda participatia de 49,9% detinuta la companie, dar au transferat in mare parte responsabilitatea gasirii unui cumparator conducerii Alitalia. Mediafax


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO