ZF 24

Patru manageri români în fruntea celor mai mari reţele de comerţ modern. Cine este singurul CEO femeie din jucătorii mari ai comerţului modern?

Patru manageri români în fruntea celor mai mari reţele...

Autor: Adelina Mihai

01.11.2014, 19:01 1048

Doar patru români se află la conducerea companiilor aflate în topul celor mai mari 10 companii din comerţul alimentar modern. Operaţiunile Kaufland, cel mai mare jucător de pe piaţa de profil, sunt conduse în continuare de Adrian Viman, executivul român care nu are nicio fotografie în spaţiul public. Sorana Georgia, care conduce Billa, este singurul CEO femeie din jucătorii mari ai comerţului modern. Ceilalţi doi manangeri români în fruntea celor mai mari reţele de comerţ modern sunt Alexandru Vlad, şeful Selgros şi Daniel Gross, CEO al Rewe Romania.

Şefii celor mai mari zece companii din reţelele de comerţ modern se află la conducerea unor companii cu afaceri cumulate de 30 de miliarde de lei în 2013 (6,78 miliarde de euro), adică 80% din valoarea totală a pieţei de profil. Împreună, companiile pe care le conduc aceşti manageri de top au 55.000 de salariaţi, adică aproape 2% din totalul salariaţilor din mediul privat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO