ZF 24

Petrom si-a reviziuit investitiile in segmentul de rafinare si iese de pe piata produselor chimice

Petrom si-a reviziuit investitiile in segmentul de rafinare si iese de pe piata produselor chimice
16.12.2009, 17:00 43

Petrom Bucuresti (SNP), cea mai mare companie din Romania, cuafaceri de 2,22 mld. euro in primele noua luni ale anului, aanuntat ca va reduce capacitatea de productie a rafinarieiPetrobrazi, va inchide productia rafinariei Arpechim si va iesi depe segmentul chimic, unde detine producatorul de ingrasamintechimice Doljchim, potrivit unui raport transmis Bursei de ValoriBucuresti.

Investitiile in segmentul de rafinare au fost redimensionate,compania urmand sa investeasca 750 mil. euro in perioada 2010-2014pentru modernizare si mentenanta la rafinaria Petrobrazi.

"Revizuirea planului initial de investitii va duce laconstituirea in T4 2009 a unui provizion de circa 60 mil. euro,reprezentand cheltuieli efectuate deja", se arata in raportulPetrom.

Rafinaria Arpechim va fi operationala numai in functie denecesitati pana in 2011, ulterior optiunile privind viitorulrafinariei urmand sa fie evaluate, mai arata reprezentantiiPetrom.

De asemenea, compania va renunta la activitatile secundare, dinsectoarele chimic si petrochimic, prin vanzarea activitatilor depetrochimie ale Arpechim catre Oltchim, in timp ce Doljchim vaopera in functie de necesitati. Petrom va dezinvesti activitatea deproduse chimice pana la sfarsitul lui 2010.

Deciziile au fost luate in cadrul ultimei sedinte a Consiliuluide Supraveghere al Petrom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO