ZF 24

Ponta a declarat că România trebuie să le ofere refugiaţilor locuri de muncă, acces la şcoli şi bănci

Ponta a declarat că România trebuie să le ofere...

Autor: Ştefan Pană

05.10.2015, 17:59 150

Victor Ponta a explicat că refugiaţilor le vor trebui documente, acces la sănătate, la educaţie, la locuri de muncă, dar şi la sistemul bancar, unde ar exista probleme mari. "Dacă se duce un refugiat din Siria sau din Irak, nici nu vor să-i deschidă un cont, ceea ce eu cred că e o discriminare şi o să verificăm lucrul acesta", a spus premierul, la Camera Deputaţilor.

Mai mult, Guvernul va trebui să pună în practică prevederi din legislaţia actuală, pentru a rezolva problema cardurilor de sănătate, de exemplu, sau a accesului în şcoli.

"Nu îl primeşte pe copil la şcoală, pentru că nu aduce din Siria foaia matricolă care, vă daţi seama că, cine ştie ce, a sărit în aer şcoala, deci problema noastră este de la legile şi acordurile pe care le avem pe hârtie să trecem la partea practică", a explicat Ponta.

Premierul a adăugat că refugiaţii vor fi "cetăţeni liberi", cu aceleaşi drepturi ca ale românilor, cu excepţia notabilă că nu vor avea dreptul la vot.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO