ZF 24

Pozitia Germaniei si Rusiei la decizia GM de a pastra Opel: "Complet inacceptabila". "Comportamentul General Motors arata fata urata a turbo-capitalismului"

04.11.2009, 16:21 20

Liderii germani si rusi, impreuna cu sindicatele si-au exprimatprotestul fata de decizia "complet inacceptabila" a constructoruluiamerican General Motors de a pastra divizia europeana Opel, dupamai multe luni de negocieri, informeaza Reuters.

Liderul sindicatelor Klaus Franz a facut concesii legate decostul fortei de munca de milioane de euro pentru ca Opel sa fiepreluata de Magna, grupul canadian sustinut de rusi.

"Comportamentul General Motors fata de muncitori este totalinacceptabil", a declarat ministrul german al Economiei, RainerBruederle, reporterilor, dupa aflarea socantei vesti, adaugand:"Comportamentul General Motors asupra Germaniei este completinacceptabil".

La Moscova, premierul rus Vladimir Putin a indicat ca luptapentru producatorul auto Opel nu a luat sfarsit, spunand caadministratia germana este cea care supravegheaza situatia Opel sinu boardul General Motors.

Germania a considerat ca Magna si partenerul rus Sberbank suntcele mai apte companii pentru a asigura locurile de munca alegermanilor si fabricile, jumatate din forta de munca a Opelaflandu-se in Germania.

"Comportamentul General Motors arata fata urata aturbo-capitalismului", a declarat Juergen Ruettgers, premierulregiunii Rinului de Nord-Westphalia, locatia unei fabrici Opel carerisca inchiderea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO