ZF 24

Principalele actiuni cotate la bursa londoneza au incheiat sedinta de astazi in scadere

Principalele actiuni cotate la bursa londoneza au incheiat sedinta de astazi in scadere

Bursa din londra

25.09.2007, 23:01 20

Indicele FTSE 100, care include actiunile celor mai mari companii britanice listate la bursa londoneza, a scazut astazi cu peste 1%, din cauza declinului actiunilor grupurilor din sectorul minier si petrolier si al titlurilor Northern Rock, informeaza Mediafax.

Indicele FTSE 100 a incheiat sedinta bursiera in scadere cu 69 de puncte, la 6.396,9 puncte, depasind declinul altor indici europeni.

Titlurile Heavyweight BP au pierdut 2,9%, cea mai mare scadere de la jumatatea lunii august, in urma unui articol din Financial Times care sustinea ca directorul general al companiei, Tony Hayward, a avertizat personalul cu privire la veniturile foarte mici din al treilea trimestru, mentionand ca rezultatele financiare sunt la cel mai scazut nivel din 1992-1993, cand compania a fost obligata sa reduca dividendele.

Actiunile companiei concurente Royal Dutch Shell au pierdut 1,6%, din cauza scaderii cotatiei petrolului sub 80 de dolari pe baril.

Grupurile miniere Vedanta si Antofagasta au scazut cu 6,5%, respectiv cu 6,4%.

Actiunile Northern Rock au pierdut 5,2%, dupa ce BBC a anuntat ca aceasta este gata sa opreasca dividendele pe care le-a anuntat in iulie, dar a comentat ca este mai probabil ca firma sa intarzie plata dividendelor, nu sa le suspende. Compania de credite ipotecare a cedat presiunilor exercitate de Autoritatea de Servicii Financiare si de Trezorerie pentru a nu efectua plata.

Actiunile bancii Barclays, care concureaza cu un consortiu condus de Royal Bank of Scotland pentru preluarea ABN Amro, au coborat cu 2,9%.

Titlurile Man Group a urcat 2,2%, dupa ce cel mai mare fond de hedging listat la bursa la nivel modial a anuntat ca valoarea activelor administrate a crescut, la sfarsitului lunii martie, de la 61,7 miliarde de dolari la 68 de miliarde de dolari.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO