ZF 24

Producţia de vin se anunţă mai mică cu 5-10%

România a produs anul trecut peste 4 milioane de hectolitri de vin

România a produs anul trecut peste 4 milioane de hectolitri de vin

Autor: Ioana David

17.08.2014, 18:30 122
Producătorii de vin anunţă un an mai slab din punctul de vedere al producţiei, primele semnale din teren arătând că în 2014 în crame se va strânge cu 5-10% mai puţin vin comparativ cu 2013, un an cu rezultate peste medie.
 
Cele mai pesimiste estimări merg până la o producţie mai mică cu peste 10%, în timp ce la polul opus cel mai optimist este un producător care anunţă o stagnare.
 
Ploile căzute în lunile iunie şi iulie, o perioadă critică în industria vinului, sunt responsabile pentru producţia mai mică din acest an.
 
„Estimăm ca recolta de struguri din acest an să fie egală cu cea a anului 2013. Ploile din ultima perioada au influentat negativ efectuarea lucrărilor mecanice de sezon: prăşit, tocat buruiana, erbicidat, stropit“, a spus Laura Muşat, PR Manager al Murfatlar România, companie care anul acesta aşteaptă o cifră de afaceri de 55 mil. euro. Murfatlar deţine aproximativ 3.000 de hectare cu viţă-de-vie (din care peste 400 sunt luate în arendă), în centrul Podişului Dobrogei în zonele localităţilor Basarabi, Valul lui Traian, Poarta Albă şi Siminoc. Compania este în insolvenţă în vederea reorganizării.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO