ZF 24

Şeful Winmarkt: Blocajul construcţiilor din Italia se vede în consumul din România

Şeful Winmarkt: Blocajul construcţiilor din Italia se...

Autor: Cristi Moga

14.10.2013, 22:00 869

Antonio di Berardino, italianul care conduce de mai bine de cinci ani reţeaua centrelor comerciale Win­markt, consideră că economia şi consumul din România stagnează în prezent în primul rând din cauza problemelor din Europa şi a măsurilor dure adoptate de FMI la nivel local precum reducerea deficitului bugetar sub nivelul de 3% sau tăierea salariilor din sectorul public.

„Dacă în construcţiile din Italia, spre exemplu, lucrurile sunt blocate, acest lucru se simte şi în salariile românilor care lucrează acolo în acest sector şi, mai departe, şi în banii trimişi de aceştia în ţară care nu se mai văd în consum“, a declarat pentru ZF Di Berardino, care administrează 14 centre comerciale cu o suprafaţă închiriabilă de 76.400 mp.

În aceste condiţii, italianul consideră că pe termen mediu „oportunităţile sunt încă aici“ şi în România va urma un nou val de creştere economică susţinută. Pe lângă românii care lucrează în Italia în construcţii, şeful Winmarkt spune că i-a remarcat şi pe cei care se întorc din peninsulă de la cumpă­rături, ceea ce arată un apetit ridicat pentru consum.

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.10.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO