ZF 24

Topul brandurilor de băuturi răcoritoare şi ape minerale

Brandul Coca-Cola deţine în România o cotă de piaţă de 12% în volum

Brandul Coca-Cola deţine în România o cotă de piaţă de 12% în volum

Autor: Mădălina Dediu Panaete

13.10.2013, 20:17 2304

Coca-Cola, Borsec şi Frutti Fresh au fost anul trecut cele mai vândute branduri de băuturi răcoritoare (inclusiv apă minerală îmbuteliată), având împreună o cotă de piaţă de peste 28% în volum, arată o analiză a ZF pe baza datelor companiei de cercetare Euromonitor.

Brandul Coca-Cola, produs de Coca-Cola HBC România, deţine o cotă de piaţă de 12% în volum, fiind urmat de Borsec, din portofoliul producătorului local Rom­aqua, cu 11,1% şi Frutti Fresh, care are o cotă de 5% pe o piaţă în care consumul total ajunge la 2,8 mld. litri.

WikiZF: Profilul companiei Coca Cola

Compania Coca-Cola HBC Ro­mâ­nia, liderul pie­ţei, deţine trei din cele cinci branduri din top cinci. Ast­fel, următoarele branduri de bău­turi ră­coritoare din top sunt Dor­na şi Fanta, care au o cotă de piaţă de 4,7% şi respectiv 4,6% în volum.

„Nu putem comenta cifrele şi concluziile Euromonitor. În schimb, putem confirma faptul că în România am fost întotdeauna lideri pe piaţa băuturilor răcoritoare“, a declarat Stephane Batoux, general manager al Coca-Cola Hellenic România, companie prezen­tă pe piaţa locală de peste 20 de ani.

Un român consumă în medie anual circa 130-140 de litri de bău­turi răcoritoare, Un ceh aproape 200 de litri, iar un polonez 170 de litri, conform calculelor ZF pe baza datelor de la Euro­monitor.

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.10.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO