ZF 24

Traian Basescu se gandeste la inca un acord cu FMI dupa incheierea celui prezent

Dominique Strauss-Kahn: Poate adoptarea euro de catre Romania va fi amanata, dar voi trebuie sa va faceti temele
30.03.2010, 12:18 19

Seful FMI, Dominique Strauss Kahn, s-a intalnit la amiaza, lapalatul Cotroceni cu presedintele Romaniei, Traian Basescu,intalnire la care au mai participat si reprezentantul Romaniei laFMI, Mihai Tanasescu si guvernatorul Romaniei, Mugur Isarescu.

Presedintele Traian Basescu i-a spus, directorului general alFMI ca Romania isi doreste o colaborare pe termen lung cufondul.

"Domnule presedinte, permiteti-mi sa va spun bun venit laBucuresti. Este pentru noi si placerea de a va vedea aici, dar sibucuria de a primi un semnal foarte puternic al Fondului. Pentrusprijinul pe care ni l-ati acordat intr-un moment extrem dedificil, dar si pentru ceea ce veti face in viitor, eu va multumescmult. (...) Din punctul nostru de vedere, dorim o cooperare petermen lung cu FMI. Cand vom incheia acest acord, cel mai probabilva vom solicita un acord stand by de asistenta sau o linie decredit flexibila. Vom vedea impreuna ce solutie trebuie adoptata ince priveste Romania, pentru ca este clar ca atat timp cat suntemintr-un acord cu domneavoastra, Romania este mai credibila", i-aspus Traian Basescu directorului general al FMI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO