ZF 24

Transferoviar Grup a câştigat un contract cu Dacia şi speră la 15% cotă de piaţă în cinci ani

Transferoviar Grup a câştigat un contract cu Dacia şi...

Autor: Mirabela Tiron

10.12.2013, 00:08 278
Compania Transferoviar Grup (TFG), controlată de omul de afaceri Călin Mitică, estimează o cifră de afaceri de 31,5 milioane de euro în acest an din activitatea de transport marfă, în creştere cu 16%, potrivit reprezen­tan­ţilor companiei.
 
„În primul rând TFG şi-a păstrat portofoliul de clienţi. În 2013 am câştigat noi clienţi pe următoarele ramuri de transport marfă pe calea ferată: cereale, petroliere, mărfuri generale“, a spus Kinga Mădă­ră­şan, administratorul companiei.
 
Inginer de profesie, Mădă­răşan are o  experienţă de 23 de ani în domeniul feroviar şi a contribuit la înfiinţarea companiei. Transferoviar Grup este una dintre companiile care s-au înscris în cursa pentru privatizarea companiei de stat CFR Marfă împreună cu fondul austriac Donau Finanz, care însă a ieşit din cursă pentru că nu a depus o ofertă finală.
 
Kinga Mădărăşan a mai precizat că în septembrie anul acesta compania a câştigat un contract de prestare activitate de manevră feroviară pentru uzina Dacia-Renault Groupe în valoare de „câteva milioane de euro“. TFG realizează transporturile de maşini spre Parma, Monfalcone (Italia), Logatec (Slovenia) şi spre portul Constanţa. Maşinile sunt trans­portate cu vagoane puse la dispoziţie de compania de logistică Gefco, potrivit administratorului TFG, care se ocupă de operaţiuni de încărcare şi descărcare.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO