ZF 24

Trei foşti manageri din Regina Maria s-au asociat cu un medic pentru un business de 500.000 €

Trei foşti manageri din Regina Maria s-au asociat cu un...

Autor: Ioana David

23.08.2014, 08:47 4475
Ana-Maria Marian, Ioana Elisei şi Sergiu Neguţ, foşti manageri în cadrul operatorului de servicii medicale private Regina Maria, au intrat în toamna anului trecut în acţionariatul companiei Intermedicas, fondată de medicul Dan Mitrea în urmă cu trei ani.
 
Intermedicas este o companie de con­sultanţă medicală, mai exact de „second opinion“, ceea ce înseamnă că intermediază accesul pacienţilor la o a doua opinie medicală la medici din străinătate sau din ţară. Cele mai multe solicitări sunt pentru oncologie, neurochirurgie şi pediatrie.
 
„Aproximativ 50 de persoane pe lună solicită o a doua opinie medicală, iar dintre aceştia 15-20 de pacienţi merg în afară pentru tratament“, spune Ana-Maria Marian, managing director al Intermedicas.
 
Anterior, Ana-Maria Marian, psiholog, a lucrat din mai 2004 în cadrul Regina Maria, ultima poziţie deţinută fiind cea de corporate business director. La Regina Maria, companie care la acea vreme se numea Centrul Medical Unirea, a ajuns după ce a aplicat pentru un job de psiholog în medicina muncii, însă a rămas în cadrul operatorului aproape zece ani.
 
Cel de-al doilea partener în cadrul Intermedicas este Ioana Elisei, care a fost directorul financiar al Regina Maria, echipa fiind completată de Sergiu Neguţ şi Dan Mitrea.
 
Sergiu Neguţ a fost directorul general adjunct al Reginei Maria în perioada 2006-2011, pentru ca în prezent să investească în businessuri din mai multe domenii.
 
Printre proiectele sale antreprenoriale în care s-a implicat de-a lungul timpului se numără agenţia de marketing afiliat 2Parale, firma de publicitate Instore Media sau firma de background screening (verificarea CV-uri­lor) Mindit, dar şi Mondo Di Pasta, compania locală care deţine brandul alimentar Frufru.
 
Bazele Intermedicas au fost puse în urmă cu trei ani de medicul neurolog Dan Mitrea, care a pornit acest proiect după ce în timpul studenţiei a lucrat la o companie de in­termediere medicală, care trimitea pacienţi la clinici din străinătate.
 
Într-o declaraţie pe site-ul firmei, spune că la începutul acestui proiect avea biroul în maşină sau în apartamentul propriu, în­tâlnindu-se cu pacienţii chiar şi la Starbucks.
 
Clinica de astăzi a Intermedicas, care este în apropierea Arcului de Triumf din Capitală, a apărut după ce din întâmplare unul dintre profesorii cu care colabora i-a indicat acest spaţiu. Anul acesta, Intermedicas aşteaptă o cifră de afaceri de 0,5 mil. euro, când sunt programate investiţii de 0,1 mil. euro.  „Vedem o cerere în creştere de la o lună la alta. (…) Este o nevoie acută pe acest segment“, a spus Ana-Maria Marian.
 
Intermedicas colaborează cu 90 de medici din Europa, America şi Japonia, la care se adaugă o reţea de colaboratori locali.
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO