ZF 24

UPDATE - Accident de tren langa Craiova; daune de cinci milioane de euro. Berceanu: Accidentul feroviar, cauzat de "un act intentionat" - GALERIE FOTO

UPDATE - Accident de tren la Carcea; daune de cinci milioane de euro. Berceanu: Accidentul feroviar, cauzat de "un act intentionat" - GALERIE FOTO (Foto: Mediafax)
21.09.2009, 12:58 873

Locomotiva si opt vagoane ale unui tren de calatori au deraiat,in noaptea de duminica spre luni, la cateva minute de la plecareadin Gara Craiova, 15 persoane fiind duse la spital în urmaaccidentului, informeaza Mediafax.

Accidentul a avut loc in jurul orei 02.30, in dreptullocalitatii doljene Carcea, unde au deraiat locomotiva si opt dincele noua vagoane ale trenului accelerat 1.692, care circula peruta Timisoara - Bucuresti.

Cei aproximativ 300 de pasageri care se aflau in garnitura aufost evacuati din tren cu ajutorul jandarmilor, iar unii calatoriau spus ca a durat circa 20 de minute pana au reusit sa iasa dintren, vagoanele fiind rasturnate pe o parte, iar multe dintre elefiind aruncate la cativa metri distanta de calea ferata.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ca primeledate arata ca accidentul feroviar de la Carcea a fost cauzat de "unact intentionat", dupa ce o persoana a desfacut o piesa care facelegatura intre sine, folosind ulei pentru a unge sina, precum siinstrumente speciale.

Intrebat ce pagube estimeaza la prima vedere, in urma acestuiaccident, ministrul a raspuns ca, fiind vorba despre opt vagoane sio locomotiva, in opinia sa, la prima vedere, este vorba despre"cinci milioane de euro sau chiar mai mult".

Berceanu a mai spus ca urmeaza ca echipa de ancheta constituitain acest caz sa stabileasca daca vagoanele deraiate vor mai puteafi folosite sau trebuie trimise la fier vechi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO