ZF 24

Inchisoare de doar 10 ani pentru distrugerea liniei ferate daca este urmata de accident feroviar

21.09.2009, 12:50 74

Distrugerea liniei de cale ferata, infractiune prin care estepusa in pericol siguranta mijloacelor de transport este pedepsitacu inchisoare de la doi la sapte ani, respectiv cu detentie de latrei la zece ani, daca in urma acestei fapte a avut loc un accidentferoviar, scrie Mediafax.

Articolul 332 din Codul penal prevede la primul alineat ca"Distrugerea, degradarea ori aducerea in stare de neintrebuintare aliniei de cale ferata, a materialului rulant, a instalatiilor decale ferata ori a celor de comunicatii feroviare, precum si aoricaror altor bunuri sau dotari aferente infrastructurii feroviareori asezarea de obstacole pe linia ferata, daca prin aceasta sepune in pericol siguranta mijloacelor de transport, manevra sauinterventie pe calea ferata, se pedepseste cu inchisoarea de la 2la 7 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi".

Alineatul trei al aceluiasi articol arata ca daca aceste fapteau avut ca urmare un accident de cale ferata, pedeapsa esteinchisoarea de la 3 la 10 ani si interzicerea exercitarii unordrepturi.

Cand fapta este savarsita din culpa, limitele speciale alepedepsei se reduc la jumatate, iar tentativa se pedepseste.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO