ZF 24

Volumul afacerilor din comertul cu amanuntul a scazut in 2009 cu 10,4%

03.02.2010, 10:07 17

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul(exceptand comertul cu autovehicule si motociclete), ca serieajustata in functie de numarul de zile lucratoare si desezonalitate, a inregistrat in 2009 o scadere de 10,4% fata de anulprecedent, scaderea fiind cauzata in principal de reducereacomertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, avanzarii de produse nealimentare si alimentare, conform datelorInstitutului National de Statistica (INS).

Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule inmagazine specializate a scazut in perioada analizata cu 19,1%. Deasemenea, vanzarile de produse nealimentare aau inregistrat oscadere de 9,4% in timp ce vanzarile de produse alimentare, bauturisi tutun s-au redus cu 3,3%.

In decembrie 2009, volumul cifrei de afaceri din comertul cuamanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) ascazut ca serie ajustata fata de noiembrie cu 5,6% si a crescut caserie bruta cu 9,6%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul ascazut atat ca serie bruta cat si ca serie ajustta cu 8,5% sirespectiv 6,1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO