ZF Live

Cinci schimbări propuse de una dintre cele mai mari antreprenoare din România, care ar putea zgudui din temelii sistemul românesc de învăţământ

Autor: Roxana Rosu

10.10.2015, 15:00 5477

Pentru a schimba radical sistemul de învăţământ de stat, Ioana Necula, proprietara Şcolii Genesis şi a firmei International Leasing, ar lua cinci măsuri principale.

1. Reducerea numărului orelor de limba română şi matematică şi suplimentarea numărului de ore de arte plastice, istorie sau geografie.

2. Introducerea tehnologiei încă de la clasele mici, după modelul sistemelor de educaţie din Vest. „În SUA, copiii folosesc ipad-uri de la clasele primare. În România nimeni nu îi învaţă despre internet şi computere, de aceea ei folosesc tehnologia haotic, sunt fixaţi pe jocuri”

3. Introducerea unor programe obligatorii de pregătire a profesorilor, pentru ca aceştia să ţină pasul cu copiii, cu tehnologia, să se poată adapta. “De multe ori, copilul nu înţelege ce i se spune în clasă, profesorul se enervează, e obosit şi el, şi ţipă”.

4. Acordarea unei atenţii sporite orelor de sport, care să fie susţinute de un profesor specializat, nu de învăţătoare, aşa cum se întâmplă de multe ori

5. Introducerea unor noţiuni de nutriţie pentru a învăţa elevii despre importanţa corpului lor şi a unei alimentaţii corecte.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO